Client: Angelo Gordon

A historic London establishment gets a signature look.

 

Millennium Bridge House (MBH) is a building poised for transformation. Located at the foot of the Millennium Bridge on axis between St. Paul’s cathedral and the Tate Modern, MBH is long overdue for a much needed refurbishment. The feasibility of this adaptive reuse project was established through an inside-out evaluation of the property. Priority was given to the optimization of the floor plan to both improve the organization and usability of the office spaces and to enhance visibility of retail and food and beverage destinations to the public. The new cladding of the building is designed to maximize daylight and views for the occupants, whilst establishing an ongoing evolution of the skyline along the historic Thames River that is contemporary and forward looking.

 

 
MBH_WOMO Architects_Existing Building

MBH Before Transformation

The adaptive reuse of the existing building would retain the existing structure and floor plates, with reconfiguration to the internal layout and facade to improve visibility and internal comfort of the occupants.

WOMO Architects MBH London
WOMO Architects_MBH Aerial.jpg
WOMO Architects Millennium Bridge House London

Revitalized Public Realm

View from the Millennium Bridge

A new restaurant is proposed at the base of Millennium Bridge House, opening up the use and access of the building to the public and providing a lively amenity along the northern bank of the Thames.

A new restaurant is proposed at the base of Millennium Bridge House, opening up the use and access of the building to the public and providing a lively amenity along the northern bank of the Thames.

Conferencing facility and convivial spaces are open as both co-working spaces and independently leased venues.

Conferencing facility and convivial spaces are open as both co-working spaces and independently leased venues.

WOMO Architects MBH London

Reconfigured Entrance

View toward the Tate Modern

WOMO Architects MBH London
The top floor is remodeled to provide access to an event venue & public landscape feature with views to the Thames River and the South Bank.

The top floor is remodeled to provide access to an event venue & public landscape feature with views to the Thames River and the South Bank.


New Media Studios in Amsterdam's Creative District

 

Amsterdam is flourishing as a startup capital across several creative sectors. WOMO Architects designed this 30,000m2 commercial building that includes studios, office spaces, and a large auditorium that takes in the view of the dramatic industrial harbour of the city.

 

 
Wood Harbour

Transformation in Process

The rich history of the site as a woodworking harbor is the underlining theme for the next chapter as Amsterdam's creative city.

Rendering by Norm Li

WOMO Architects Creative Campus

Industrial Heritage

The building design is scaled to be in balance with the concurrent industrial use of the harbor.

WOMO Architects Creative Campus
WOMO Architects Creative Campus